Intermec CV61Pe 1 Februarie 2012 Intermec anunţa lansarea panel PC-ului rugged pentru vehicule şi nu numai, Intermec CV61 ce reprezintă o actualizare tehnică semnificativă a mai vechiului Intermec CV60. De ceva vreme CV60 reprezenta soluţia verificată pentru instalarea în vehicule, remorci, motostivuitoare, docuri de încărcare şi depozite cu rolul de a furniza acces la informaţie prin intermediul unui touchscreen robust ce putea opera într-o varietate de medii potrivnice. CV60 dispunea de un display de 12,1 inch cu rezoluţie SVGA (800 x 600 px) ce putea fi comandat în funcţie de aplicaţie cu opţiunea de a fi citit pe timp de zi sau cu heater pentru depozitele ce dispun de temperatură controlată. Carcasa era realizată din magneziu turnat iar întreaga unitate era sigilată conform standardului IP65 împotriva prafului şi a jeturilor de apă din orice direcţie.

 

Intermec CV61 arată similar însa conduce platforma către o noua etapă de evoluţie. CV60 rula Windows CE sau XP pe un procesor batrân Intel PIII la 800 Mhz, însa CV61 rulează Windows CE, XP sau 7 Pro pe un procesor Intel Atom D425 la 1,8 Ghz.

 

Pentru a furniza rezoluţia necesară noilor aplicaţii software. CV61 încorporeaza un display capabil să afişeze 1024 x 768 pixeli la aceeaşi diagonală de 12,1 inch. De asemenea nivelul de luminozitate a crescut de la 300 la 500 nits. Sistemul optional pentru dezgheţarea ecranului a rămas în continuare disponibil şi extinde limita minimă de operare de la -20 la -30 grade Celsius.

 

Avansul tehnologic nu a ocolit opţiunile de comunicare, astfel unde CV60 comunica WiFi doar single band b/g, CV61 este certificat să opereze dual band 801.11 a/b/g/n iar specificaţia pentru Bluetooth a urcat la o raza de lucru de 30 metri datorita Bluetooth v2.1 + EDR Class 1.5. Memoria poate fi extinsă prin carduri SDHC de până la 32 GB iar datele pot fi colectate ca şi până acum printr-un scaner de coduri de bare cu fir (serial sau USB), fără fir (Bluetooth) sau printr-un reader RFID.

 

La capitolul rezistenţă, sigilarea a suferit imbunătăţiri de la IP65 la IP66 făcând device-ul imun la praf şi la jeturi puternice de apă din orice direcţie.

 

Interfeţele clasice precum USB, PS/2 şi LAN nu lipsesc din dotarea echipamentului.

 

În concluzie, oricui i-a placut computerul CV60 va îndrăgi proaspat lansatul CV61 ce este mai rapid, mai luminos şi mai versatil. Un alt avantaj este faptul ca noul model este compatibil cu întreaga listă de accesorii (de montare, cablaj) şi periferice (scanere, tastaturi, imprimante) a computer-ului mai vechi.